Přesměrování složek uživatelů na server

Platí pro: Windows SBS 2008

Po přesměrování složek uživatelů na server se uživatelé musí odhlásit z klientských počítačů připojených k síti, aby bylo možné přesměrovat zásadu skupiny přesměrování složky k aktualizaci v klientských počítačích. Jakmile se potom uživatelé přihlásí do klientského počítače, který je připojený k síti, jsou přesměrované složky uživatelů odeslány na server. Pokud mají uživatelé v síti více klientských počítačů, musí se odhlásit a pak znovu přihlásit do každého počítače, aby byla povolena aktualizace zásady skupiny přesměrování složky v každém klientském počítači. Pokud uživatelé pracují s offline soubory a složkami, budou při každém jejich přihlášení na server přesměrované soubory a složky synchronizovány s offline složkami v jejich klientských počítačí.

notePoznámka
Může být nutné, aby uživatelé zopakovali proces přihlášení až třikrát, aby se aktualizovala zásada skupiny, přesměrovaly složky na server a synchronizovaly s offline složkami v jejich klientských počítačích.

Přesměrování složek pro více uživatelských účtů na server

  1. Spusťte konzolu systému Windows SBS.

  2. Otevřete dialogové okno Přesměrování složek - vlastnosti některým z následujících způsobů:

    1. Na navigačním panelu klepněte na tlačítko Sdílené složky a weby a potom klepněte na kartu Sdílené složky.

      NEBO

    2. V navigačním pruhu klepněte na kartu Uživatelé a skupiny a poté na položku Uživatelé.

  3. V podokně Úlohy klikněte na položku Přesměrovat složky pro přístup uživatelů k serveru. Zobrazí se dialogové okno Přesměrování složky - vlastnosti.

  4. Na kartě Názvy složek vyberte složky uživatelů, které chcete přesměrovat na server.

    notePoznámka
    Pokud je nabídka Start uživatelů přesměrována na server a uživatelé spustí systémové programy, například otevřou okno Příkazový řádek z nabídky Start, může se jim zobrazit upozornění zabezpečení.

  5. Na kartě Uživatelské účty zaškrtněte políčka u jednotlivých uživatelských účtů, které chcete přesměrovat na server. Můžete také vybrat možnost Vybrat všechny uživatele nebo Zrušit výběr všech uživatelů.

  6. Klepněte na tlačítko OK.

  7. Vyzvěte uživatele k odhlášení od klientských počítačích a následné přihlášení, aby se aktualizovala zásada skupiny.

    note
    Může být nutné, aby uživatelé zopakovali proces přihlášení až třikrát, aby se aktualizovala zásada skupiny, přesměrovaly složky na server a synchronizovaly s offline složkami v jejich klientských počítačích.

Přesměrování složek pro jeden uživatelský účet na server

  1. Spusťte konzolu systému Windows SBS.

  2. V navigačním pruhu klepněte na kartu Uživatelé a skupiny a poté na položku Uživatelé.

  3. Pravým tlačítkem myši klepněte na uživatelský účet, a potom na příkaz Vlastnosti.

  4. V dialogovém okně Vlastnosti uživatele klepněte na kartu Složky a zaškrtněte políčko Povolit přesměrování složky na server.

    note
    Můžete také nastavit kvóty v dialogovém okně Uživatelské vlastnosti.

  5. Klikněte na tlačítko OK.

Zobrazit: